Vad hände med Stormhuset? Här berättar surfarna Kristján Fannar och Simon Jansson om varför mötesplatsen för surfintresserade inte är klar. Foto: Anna Palmgren/SVT

Surfhus i Apelviken skulle stå klart 2021 – därför bromsades planerna

Publicerad

Stormhuset planerades som en del i att utveckla Apelviken till en av Sverige ledande surfdestinationer. Här skulle surfentusiaster äntligen få en samlingsplats, och planen var att det skulle stå klart våren 2021. Men än finns inget stormhus på plats – vad hände egentligen?

I klippet berättar surfarna Kristján Fannar och Simon Jansson om hur arbetet fortgår.

Varbergs kommun storsatsar på surfkulturen i Apelviken och har börjat utveckla platsen i etapper. Projektet sker i samarbete med Varbergs förenade surfare som bland annat ska bygga surfcentrat Stormhuset.

Men förutom pandemin, som satt käppar i hjulet för att medlemmarna i föreningen kunnat träffas och planera,  så har byggandet försenats av andra orsaker.

Här berättar surfarna om hur området är tänkt att bli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.