När några av medlemmarna i gruppen Hallandstjejer träffas blir det bland annat fika. Emelie Bengtsson (till vänster i förgrunden) är en av grundarna. Foto: SVT

Svårt för många vuxna att hitta nya vänner

Uppdaterad
Publicerad

När man blir lite äldre kan det vara svårt att hitta nya vänner. Det upptäckte Slöingebon Emelie Bengtsson när hon drog igång en Facebookgrupp för att tjejer i Halland lättare ska kunna mötas. Ett år senare har gruppen över tusen medlemmar.

Gruppen startades för att Emelie Bengtsson och tre vänner skulle kunna anordna middag och träffar tillsammans. När de sedan lade ut bilder från träffarna på Facebook och Instagram märkte de att det fanns ett stort intresse från andra att vara med på liknande evenemang.

Då bestämde de sig för att öppna upp gruppen för alla.

– Vi trodde inte att det skulle bli så stort. Vi trodde att det skulle stanna vid 100, men sen märkte vi att det var ett så stort intresse, säger Emelie Bengtsson, en av grundarna till gruppen Hallandstjejer.

Svårt att få nya vänner

Ett år efter att Emelie Bengtsson och hennes kompis Malin Levinsson bestämde sig för att satsa på nätverket har gruppen nu över 1.000 medlemmar. 

– Man förstår nu när man pratar med tjejerna på träffarna att det är svårt att få nya vänner. Speciellt om man kanske flyttat hit, säger Emelie Bengtsson.

I gruppen planeras flera träffar varje månad. Antalet personer som träffas kan ibland vara uppemot 40 stycken. Än så länge har man gjort allt från att promenera, gå på restaurang, gå på bio och fika tillsammans.

”Passade mig jättebra”

Emma Fagerholm har varit med i gruppen nästan från start och har varit med på flera träffar. När hon flyttade tillbaka till Halmstad efter att ha bott på annan ort ett tag hade hon inte så många vänner kvar i staden.

De flesta hon studerat och tidigare umgåtts med i Halmstad hade flyttat därifrån. 

– Jag började leta efter nya kompisar och när du är vuxen är det inte helt enkelt att hitta nya vänner. Då hittade jag det här och tyckte att det passade mig jättebra, säger hon.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer