Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För några veckor sedan kunde familjen bestående av Torkel Haraldsson, Ayla Irebring, dottern Kerstin, hunden Selma och katten Tudor äntligen flytta in i sitt hus bland trädkronorna. Foto: Jennifer Sandberg

”Svävande” huset i Onsala blev avsnitt i SVT:s Husdrömmar

Uppdaterad
Publicerad

I det senaste avsnittet av husdrömmar får vi följa möbelsnickaren Torkel med familj som bygger ett hus uppe bland trädkronorna – och till och med inomhuspoolen är byggd i trä.

Efter drygt två års bygge och många års drömmande och planerande har familjen äntligen flyttat in i sitt inte riktigt färdiga hus.

Familjen fick den bergiga tomten i Onsala av Torkels pappa Thomas, och huset har byggts med tanke på att inte störa den omgivande naturen – därför står den på meterhöga trästolpar uppe bland trädkronorna.  

Josef Wiberg arkitekten som ritat huset, är en gammal vän till Torkel. Genom att Torkel byggde huset helt själv kunde de spara på utgifterna. Men bygget kostade desto mer i tid och frustration.  

– Det är skönt att kunna breda ut sig efter att ha bott i ett attefallshus med hund, katt och barn, säger Torkel. 

Följ med in i svävande huset i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.