Se hyllningarna till Sveriges bästa polishund Foto: SVT

Cruyffi hyllas av läsarna

Uppdaterad
Publicerad

Halmstads prisbelönta polishund Chrijer Cruyffi har somnat in. I fjol vann schäfertiken guld i polishunds-SM.

För ungefär en månad sedan upptäckte matte och hundföraren Andrea Hardie att något var fel med polishunden Cruyffi. Efter ett besök hos veterinären hittades en cancertumör i tunntarmen, berättar polisen i Halland via sociala medier.

”En hjälte har lämnat oss”

I helgen somnade således Cruyffi in. Via sociala medier har kommentarerna vällt in och drygt två tusen personer har reagerat på polisens inlägg att Cruyffi nu har gått bort. Ord som ”En hjälte har lämnat oss” och ”fånga alla bus du hittar på andra sidan” är några av hälsningarna som allmänheten har skickat in.

Vann guld i polishunds-SM

Under åren har Cruyffi bland annat spårat upp och gripit strax under hundra misstänkta gärningsmän och hittat fyra försvunna personer. I fjol vann hon dessutom guld i polishunds-SM och SVT Nyheter Halland fick då chans att träffa radarparet på Galgberget i Halmstad.

LÄS MER: Sveriges bästa spårhund jobbar i Halmstad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.