Hör tränarna i klippet. Se nya loggan och matchtröjan i bildspelet. Foto: SVT/Montage

SVT avslöjar: Halländska fotbollslagen slås ihop

Uppdaterad
Publicerad

I största hemlighet har de tre största halländska fotbollslagen på herrsidan gemensamt tagit fram planerna om att slå ihop klubbarna. Det nya namnet ser ut att bli Hallands Fotbollsförening

Den här artikeln är ett aprilskämt publicerat av SVT Nyheter Halland den 1 april 2019.

Det är till följd av ekonomiska problem för Halmstads BK och Varbergs BoIS nu verkar besluta sig för att gå samman. Även Falkenbergs FF hoppade på tåget och tanken är nu att skapa ett superlag, som ska bli verklighet år 2020. Under parollen Hallands Fotbollsförening hoppas man nu ta upp kampen med de stora drakarna.

– För regionen blir det ett slagkraftigt lag, nu kan vi äntligen slåss med de stora lagen såsom Malmö FF, Norrköping, AIK och andra tungviktare, säger Hans Eklund, tränare för Falkenbergs FF.

Ekonomiska problem

Varbergs BoIS har de senaste åren fått in allt mindre intäkter, men räddats av donationer från Varbergs kommun, sponsorer och fans. Halmstads BK gick minus 6,3 miljoner kronor år 2017, och nu ser man ingen annan utväg än att gå ihop.

– Det är dags att göra det nu. Vi har en liten yta i Halland och tre klubbar som snor varandras spelare och det är inte riktigt rätt. Nu är målet att vinna Allsvenskan inom två år säger Halmstad BK:s tränare Igor Krulj.

Hör tränarna berätta om planerna i klippet.

Se hur superlagets nya laguppställning kan se ut 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.