Systembolagets flytt ett hårt slag enligt Oskarströmbor

Publicerad

Systembolaget stängde för sista gången i Oskarström i dag. Butiken kommer inte att öppna igen och flera bybor sörjer detta.

– Frågan är hur det blir för affärerna sedan, för då kanske de köper allt de behöver i Halmstad, säger Oskarströmsbon Maggan Axelsson.

Kaj Gunnarsson ser däremot inte något större problem med att Systembolaget flyttar en av sina tre butiker i Halmstad kommun från Oskarström till Flygstaden.

– Jag kan åka till stan och handla, då kanske man inte springer så ofta.

Vill inte ha en sovstad

Systembolaget har funnits i Oskarström i 11 år och i fortsättningen kommer man att kunna beställa alkohol via ombud om man inte kan tänka sig en resa till Halmstad på 40 minuter tur och retur.

– Många vill vara nära byn och många vill kunna göra allting på närorten, säger Anna-Lena Frölid, samhällsföreningen Oskarström.

– Vi vill inte bli en sovstad, vi vill ha ett levande samhälle, fortsätter hon.

Måns Wengström, tillförordnad butikschef vid den Stystembolagsbutik som nu flyttar, förklarar varför man fattat beslutet om en flytt.

– Vi är ett monopol och vi ska finnas för våra kunder där vi gör som mest nytta för tillfället, säger han till SVT Hallandsnytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.