Lars-Göran Nordberg hade svårt att få in hundarna i hundkojan, men säger att det är mycket bättre än att låta hunden lida i bilen en varm dag. Foto: SVT

Ta med hunden när du handlar – mataffär inför hundparkering

Uppdaterad
Publicerad

Att ta med hunden till affären och låta den sitta i bilen en varm dag är ingen bra idé alls. I ett pilotprojekt har nu en matvarubutik i Kungsbacka infört hundparkeringar med fläktar, golvvärme och självrengöring.

I Kungsbacka och fem andra platser i Sverige prövas nu konceptet med hundparkering. Hundägare kan nu, för åtta kronor i timmen, låta hunden åka med till affären och checka in på hundparkeringen. Den öppnas med mobiltelefonen, har ett automatiskt rengöringsprogram, ett fläktsystem, samt golvvärme.

– Vi kommer inte tjäna några pengar på det här, det kostar nog snarare. Det är så att kunderna ska kunna ta med sina fyrbenta vänner hit, säger Andreas Jendestig, butikschef.

”300 platser i Norge”

Konceptet prövas nu i Kungsbacka och än så länge har inte så många lämnat sina hundar, men det kommer att ändras till sommaren menar Andreas Jendestig som också tillägger att hundparkering är vanligt i Norge.

– Företaget som står bakom det har 300 stycken hundparkeringar i Norge. Vårt grannland har lyckats så det här är nog bara början, säger han.

En som provade att få in sina hundar i kojorna är Lars-Göran Nordberg. Trots att han inte lyckades så gillar han idén.

– Naturligtvis är det väldigt bra. Absolut mycket bättre än om någon lämnar den i en bil när det är 25-30 grader varmt, säger han.

Hör butikschefen förklara hur det fungerar och se när kunderna försöker få sina hundar att besöka kojorna!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer