En man misstänks för att ha misshandlat en lokförare och en tågvärd på stationen i Oskarström på onsdagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson/TT

Tågpersonal misshandlad på Oskarströms station

Uppdaterad
Publicerad

Vid 8.40-tiden på onsdagen fick polisen larm om att en 20-årig man misshandlat en lokförare och en tågvärd på tågstationen i Oskarström. Personer på platsen höll kvar gärningsmannen tills polis kunde ta över. 

Mannen misstänks även för stöld.

– Det är oklart vad och från vem. Tågvärden och lokförarens skador beskrivs som lindriga. Den misstänkte är förhörd och omhändertagen av sociala myndigheter, säger polisens presstalesperson Jens Andersson.

Två anmälningar med rubriceringen våld mot tjänsteman har upprättats.  

Ovanlig händelse enligt facket

– Det är inte jättevanligt, särskilt inte på den sträckan. Det är inte okej, ingen ska behöva känna sig otrygg på jobbet. Det är hemskt att behöva råka ut för sånt, säger Lena Pedersen, skyddsombud på SEKO, Klubb Krösatåg,

Hon ser helst att man sätter in mer personal och har minst två tågvärdar per tåg.

– De är ganska utsatta när de jobbar ensamma ombord. De behövs ju även för resenärers säkerhet, de gör ett viktigt jobb, säger Lena Pedersen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.