Anna Sjövall blir ny chef för Teater Halland. Här med bilder från Teater Hallands uppsättning av Skattkammarön. Foto: Lina Alriksson/Johan Lyckar

Teater Halland får ny chef

Uppdaterad
Publicerad

Anna Sjövall blir ny vd och konstnärlig ledare på teater Halland efter årsskiftet. Hon efterträder Maria Ericson som har haft tjänsten i nio år.

– Jag ser fram emot att komma till Teater Halland och utveckla den långa tradition teatern har av att spela för barn och unga och bygga vidare på det arbete som gjorts för att teatern ska vara en angelägen plats för att diskutera stora samhällsfrågor, säger Anna Sjövall.

Anna Sjövall är regissör med lång erfarenhet från teatrar över hela Sverige. Hon har de senaste åren arbetat mycket på Regionteater Väst där föreställningen Troll i utkanten av samhället vann pris för Årets politiska föreställning vid Scenkonstgalan och valdes ut till Scenkonstbiennalen för barn och unga.

– För mig är konsten en avgörande del av vår demokrati och våra liv och jag vill tillsammans med medarbetarna ta Teater Halland vidare, konstnärligt och publikt, till att bli ett viktigt rum för alla regionens invånare, säger Anna Sjövall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.