Den före detta tränaren menar att han blivit lovad en ny altan istället för löneersättning. Foto: TT/SVT

Tidigare tränare stämmer idrottsklubb i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

En tidigare tränare har lämnat in en stämningsansökan för utebliven ersättning. En idrottsklubb i Varbergs kommun står anklagad för att inte ha betalat en överenskommen ersättning för tränarens insats. ”Jag litade på gänget som jobbar med detta”, säger han.

Enligt tränaren själv kontaktades han av en representant från klubben 2016, som bad honom att träna ett av klubbens lag. Tränaren ska då ha lovats löneersättning för sitt arbete men ska inte ha fått någon, trots upprepade löften.

– Vi hade avtal på ett år, men när säsongen avslutades fick jag inte min lön. Det var konstigt, men jag ansträngde mig inte för att få pengarna på något vis, säger han till SVT Nyheter Halland.

Ersättning genom altanbygge

Som en del av ersättningen ska klubben, enligt stämningsansökan, lovat att bekosta ett altanbygge på tränarens fastighet. En byggfirma ska ha anlitats för arbetet, men när det var klart ska idrottsklubben ha vägrat betala. Detta ska i sin tur ha resulterat att byggföretaget stämde tränaren för utebliven ersättning.

– Men det är inte jag som har anlitat byggfirman, det är föreningen, säger tränaren.

Enligt tränaren har överenskommelserna skett muntligt och inga kontrakt har skrivits.

Varför skrev ni inget kontrakt?

– Det är en bra fråga. Jag litade på gänget som jobbar med detta. När jag inte fick pengarna tänkte jag inte på det.

”Inte inblandade”

Idrottsklubbens ordförande säger till SVT Nyheter Halland att de inte har blivit delgivna någon stämningsansökan. De vill därför inte kommentera saken.

– Om en stämning blir aktuell behöver vi juridisk hjälp. Jag är själv ingen jurist. Men än så länge är vi inte inblandade, säger klubbens ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.