En glad Tilde Johansson tillbaka i sin träningslokal på Arena Vesterhavet i Falkenberg. Foto: SVT

Tilde Johansson hemma igen efter VM i Qatar

Uppdaterad
Publicerad

Från den tryckande hettan i Qatar till höstrugget i Falkenberg. Natten till tisdag återvände den 18-åriga längdhopparen Tilde Johansson till sin hemstad efter sitt första seniormästerskap och det med en positiv inställning för framtida mästerskap.

Fem centimeter var det som fattades för att Tilde Johansson skulle tagit sig till final i längdhopp, men trots den missade finalen är det en positiv Tilde Johansson som återigen är tillbaka på träningslokalen Arena Vesterhavet i Falkenberg.

– Det är lite surt när man är så nära final och det bara handlar om några centimeter, men det är så små marginaler, så totalt sett är jag ganska nöjd, säger Tilde.

Uppmärksammades på hemmaplan

Hennes tävling följdes av hemmaklubben via en stor projektor som hade satts upp i träningslokalen.

– De hade ballonger där det stod Tilde, gjort hälsningar på små lappar och satt upp blågula ballonger. Självklart betyder stödet hemifrån mycket, säger hon.

Tilde Johanssons hemmaklubb pyntade inför VM Foto: Rebecca Jansson

Skadan fortfarande inte riktigt bra än

Inför tävlingen skadade Tilde baksidan av låret och jobbar just nu med att stärka den igen.

– Min sjukgymnast säger att jag inte är riktigt klar med rehaben för baksida lår än, utan jag måste fortsätta stärka upp dem.  Jag kommer köra på med styrketräning några veckor till, säger hon.

I klippet ovan kan du se längdhopperskan berätta om framtida utmaningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.