Tips på hur du kan minska vattenanvändningen i vardagen

Publicerad

Duscha i stället för att bada och använd det halvfulla vattenglaset för att vattna blommorna. Det är två exempel på smart vattenanvändning i vardagen.
– Alla kan bidra. Även det lilla i vardagen har betydelse globalt, säger Mattias Leijon, förvaltningschef på Laholmsbuktens VA.

Under lördagen kommer företrädare från Laholmsbuktens VA att finnas på plats i köpcentret Hallarna i Halmstad för att prata om vattnets betydelse och hur man enkelt kan spara på vattnet. Detta med anledning av den globala Världsvattendagen som ägde rum på fredagen.

– Vi sätter ett högt värde på vattnet och på att använda det på ett förnuftigt sätt, även om vi har större tillgång till vatten än på annat håll i världen, säger Mattias Leijon.

Klimatförändringar påverkar

Till följd av klimatförändringar menar han att vi i dag måste skydda vattnet i större utsträckning än vad som tidigare har varit nödvändigt.

– Långsiktigt så ska vi lämna efter oss en miljö som garanterar bra tillgång till vatten till kommande generationer, säger Mattias Leijon.

I klippet finns enkla tips på hur du kan spara på vattnet i vardagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer