Arkivbild. Foto: Arkivbild.

Tjuv tog sig in i villa med stege

Publicerad

En boende i Bua kontaktade polisen när hen upptäckte att någon lutat en stege mot grannens husfasad. Polisen kom till platsen men då var inbrottstjuven försvunnen. Brottet rubriceras som grov stöld genom inbrott.

Det var vid fyratiden på torsdagsmorgonen som larmet kom in till Varbergspolisen.

– Inringaren visste att grannarna är bortresta. När hen såg stegen fattades misstanke om att någon olovligen tagit sig in i bostaden, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

En patrull skickades till platsen. Där hittades stegen som stod lutad mot villans vägg. Det fönster som den var rest mot var dessutom öppet. Polisen stängde det och sökte igenom huset utan att hitta någon person. Vad som har stulits är vet man inte heller.

Varför räknas det som grov stöld om ni inte vet vad som har stulits?

– Det gör det alltid när det handlar om bostäder eftersom den personliga integriteten kränks. Skulle det varit ett företag handlar det snarare om omfattning och värde, svarar Christer Fuxborg.

Tekniker kommer under torsdagen att undersöka brottsplatsen i jakt på spår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.