Foto: TT

Tog fel pedal – gasade in i frisörsalong

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till torsdagen körde en man i 60-årsåldern rakt in i en frisörsalong med sin bil.

– Han säger att han tog fel på pedalerna. Istället för att bromsa gasade han, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Händelsen inträffade i Veddige utanför Varberg strax innan klockan ett på natten till torsdagen.

– Misstaget gör att han tappar herraväldet över sin bil och kör rakt in i frisörsalongen, säger Christer Fuxborg.

Lokalen ligger vid ett av hörnen i en fyrvägskorsning. Polisen har skrivit en anmälan om trafikolycka. Mannen är inte misstänkt för något brott och olyckan orsakade inga personskador.

– Det som är tur är att det sker nattetid och att inga andra är ute och går, eller är på besök i hårsalongen. Då kunde det sluta riktigt illa tänker jag, säger Christer Fuxborg.

”Stor hög med tegel, brädor och krossat glas”

Förutom hårsalong finns även företag som ägnar sig åt nagel- och fotvård i lokalerna. Annika Svensson, som arbetar som fotterapeut, var på plats redan under natten.

– Jag möttes av ett trasigt skyltfönster och även en bit av väggen runt omkring var förstörd. Bilen såg ut som om den varit med om en rejäl krock, säger hon.

Vad tänkte du då?

Det var svårt att förstå att det hade kunnat hända. Man ser jobb framför sig.

Under natten röjde företagarna upp det värsta och på förmiddagen var verksamheterna igång igen.

– En av tjejerna har fått flytta sina saker till ett annat rum tillfälligt. Här är ju en stor hög med tegel, brädor och krossat glas, säger Annika Svensson.

Bilen fick köras från platsen med bärgare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.