Tonåring döms för sexuellt utnyttjande av barn

Publicerad

En man i övre tonåren döms av Halmstads tingsrätt skyldig till bland annat två fall av sexuellt utnyttjande av barn och misshandel. Påföljden blir ungdomsvård och ungdomstjänst.

Åklagaren väckte i juni åtal i två fall med rubriceringen våldtäkt mot barn. Enligt flickan som var 13 år när brotten begicks blev hon tvingad att utföra oralsex vid ett tillfälle och fasthållen vid samlag vid ett annat tillfälle.

Tingsrätten tvivlar inte på flickans uppgifter, men anser inte heller att det är visat att mannen förstod att flickan inte ville, enligt domen.

Döms för flera brott

Eftersom flickan var under 15 år vid gärningstillfällena dömer tingsrätten mannen skyldig till sexuellt utnyttjande av barn. Gärningsmannen själv har medgett att han haft sexuellt umgänge med flickan, men bestridit ansvar för brott.

Han döms också i samma mål för ringa misshandel, ofredande och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.