Två 17-åringar och en 18-åring från Kungsbacka misstänks för en serie rån och rånförsök. Foto: Montage

Tonårstrio tros ligga bakom rånturné

Uppdaterad
Publicerad

Butiker, gatukök och privatpersoner i norra Halland och Göteborg ska under en månads tid ha drabbats av tre unga män från Kungsbacka. Nu åtalas trio för en serie rån och rånförsök.

I bland ska de ha agerat tillsammans och ibland var och en för sig. Men under januari månad misstänks de tre killarna ligga bakom sammanlagt sju rån eller rånförsök.

Godisbutiken Lollipop i Åsa utsattes till exempel två gånger inom loppet av två veckor för knivrån. Två av de misstänkta tros ligga bakom var sitt av de rånen.

Sprutade med brandsläckare

Och den 21 januari ska de tre först ha genomfört ett misslyckat rånförsök mot en affär i Kungsbacka. Efter tumult med personalen ska de ha flytt i en bil och kört vidare mot Göteborg.

Där ska de ha gått in i en butik och slagit ner butiksbiträdet. Genom strupgrepp, knivhot och att spruta med brandsläckare mot mannen ska de ha tvingat till sig pengar och tobaksvaror för över 80 000 kronor.

Detta menar åklagaren ska bedöms som grovt rån.

Nekar

Två av killarna misstänks också för personrån mot unga killar i Kungsbackatrakten. Med hot om våld ska de ha tvingat till sig värdesaker som kläder och smycken.

De unga männen nekar till anklagelserna. Rättegången kommer att hållas i Varbergs tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.