Totalstoppet gäller Öresundstågs avgångar. Foto: TT

Totalstopp i tågtrafik mellan Falkenberg och Göteborg i påsk

Publicerad

Resenärer får det kämpigt under påskhelgen längs kusten i Halland. På grund av banarbeten får många vända sig till bussar istället för tåg.

Det blir totalstopp under hela påskhelgen mellan Falkenberg och Göteborg. Anledningen är banarbeten. Trafikverket ska bland annat byta växlarna vid Varbergs station. Från och med den 18 april, kl 21.00 till den 22 april kl 11.00 så ställs alla Öresundståg in.

Ersätts av buss och tåg

Tåget mellan Göteborg och Kungsbacka ersätts av Kungsbackapendeln, resten av sträckan med buss. Hallandstrafiken skriver på sin hemsida att resenärer ska räkna med att det kommer att ta längre tid. De kommer även ha informatörer på plats i Falkenberg, Varberg och Kungsbacka som visar vägen till ersättningsbussarna.

En annan sträcka som det blir totalstopp på är Viskadalsbanan mellan Varberg och Veddige. Även där ersätts tågtrafiken med buss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.