Ulf ”Tickan” Karlsson, förbundskapten och tränare och i HBTK. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Tränaren om Karlssons beslut: ”Tråkigt för Halmstad”

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Karlsson har länge spelat för HBTK. Under måndagen kom beskedet att han lämnar klubben för franska AS Pontoise-Cergy, något som tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson tycker är trist, men förståeligt.

– Det är naturligtvis tråkigt att Mattias nu tar steget och spelar i Frankrike nästa säsong. Tråkigt för Halmstad och tråkigt för Pingisligan som saknar stora profiler, säger Ulf ”Tickan” Carlsson.

Han menar att Mattias Karlsson varit en viktig spelare för klubben. Han är rankad på tjugonde plats i världen, vilket samtidigt gör att Ulf ”Tickan” Carlsson har förståelse för den unge bordtennisspelarens val.

– Det är klart att många klubbar är intresserade av en sådan spelare, så det är ett naturligt steg för Mattias. Det är svårt att konkurrera med de stora ligorna ute ute i Europa, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.