Alma Rönnqvist provade på att vara travkusk på höstlovet. Foto: SVT

Travkusk för en dag

Uppdaterad
Publicerad

Ponnytrav är en av alla aktiviteter som erbjuds under höstlovet. SVT Nyheter Halland följde med till Halmstadtravets stallbacke där barn och ungdomar fick testa på livet som travkusk.

Alma Rönnqvist ska strax ta plats i sulkyn bakom Shetlandsponnyn Ajax. Manen är flätad och pyntad med rosetter. Hon tycker att förberedelserna i stallet är minst lika roliga som själva travet.

– Man kan pyssla om dem och gosa med dem. Ajax är snäll men lite busig, säger hon.

Något för alla

Linda Persson arbetar som travskoleinstruktör på Halmstadtravet och berättar att inga särskilda förkunskaper krävs – vem som helst kan gå i ponnytravskola.

– Det finns de som aldrig tagit i en häst, och de som har gått på ridskola och vill testa något nytt. Gemensamt är att de som är här tycker om hästar, säger hon.

Passande höstlovsaktivitet

En av deltagarna är Lovisa Gustavsson från Simlångsdalen. Hon tycker att ponnytrav är en bra aktivitet att syssla med på höstlovet.

– Man får lite variation i stället för att bara sitta hemma. Hästar har alltid mycket energi och är pigga och glada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.