Tre års fängelse för våldtäkt och kvinnofridskränkning

Publicerad

Mannens kontrollbehov över kvinnorna var starkt. De fick utstå misshandel och dödshot. Nu döms han till tre års fängelse.

Den 30-årige mannen från Varberg döms av tingsrätten i Varberg till tre års fängelse för våldtäkt, misshandel, grov kvinnofridskränkning och olaga hot.

I en relation 2015 tvingade sig mannen på sin sambo och genomförde samlag trots att kvinnan var sjuk och sov. Vid ett annat tillfälle misshandlade mannen kvinnan när hon nekade honom sexuellt umgänge.

I nästa relation 2018-2019 misshandlade mannen sin sambo vid ett flertal tillfällen genom att ta stryptag på henne och kasta ner henne på golvet och mot väggar.

Båda kvinnorna vittnar om mannens stora kontrollbehov av dem och en av dem vittnar om att han upprepade gånger krävde att få titta i hennes trosor för att kontrollera om hon varit otrogen.

Förnekar allt

Rätten konstaterar att mannen ska dömas för allvarliga brott mot kvinnorna och rätten väger även in att att brotten har skett i hemmet och i närheten av små barn.

Mannen själv förnekar allt.

Han döms att betala 130 000 respektive 80 000 kronor i skadestånd till de båda kvinnorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.