Här brann bilar i Halmstad under måndagen och natten till tisdag. Foto: SVT/Google Earth

Tre bilar skadade i bilbrand

Uppdaterad
Publicerad

Natten till tisdag larmades polisen om en bilbrand på Nyvången i Halmstad. Ytterligare två fordon skadades av branden. Under måndagen rapporterades även två andra bilbränder i Halmstad.

Bilarna ska ha stått på en parkeringsplats och polisen, som fick in larmet klockan 01.40 natten till tisdag, rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand.

– Vi har en utbrunnen bil där och två fordon till som har fått sekundära skador, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl hos polisen. Vi har rubricerat det som skadegörelse, så vi tror att någon har gjort det, inte att det har självantänt.

Nu är händelsen ett spaningsärende hos polisen men i nuläget finns ingen person gripen.

Fler bilbränder under måndagen

Även under måndagen rapporterades två bilbränder i Halmstad. En brand rapporterades vid Grönevångs torg klockan 01:57 natten till måndag och klockan 20.10 kom ett larm om en brand i ett bagageutrymme på en bil på Vallås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.