Tre döms för rån och försök till rån

Publicerad

Tre unga män döms vid Varbergs tingsrätt för rån och försök till rån. Nu får en av dem ungdomsvård medan de andra två skyddstillsyn.

Det var i augusti förra året som en man i 15-årsåldern gick in i en snabbmatsrestaurang i Kungsbacka maskerad. Han hotade kassörskan med kniv och lyckades få med sig nästan 1100 kronor.

Dagen efter rånet försökte samma man med hjälp av två andra män, varav en över 18 år, att råna en matbutik på samma ort. 

Männen ska i förväg beslutat att råna butiken tillsammans. Två av dem gick in maskerade och hotade två personer i butiken. En av de unga männen hade en kniv. Under tiden stod den tredje mannen utanför ingången och vaktade butiken.

Men brottet avbröts då de hotade personerna ingripit mot gärningsmännen.

Döms för narkotikabrott

Alla tre männen nekar till brott. Den ena mannen döms för rån, försök till rån samt ringa narkotikabrott eftersom han använt tramadol, amfetamin och cannabis. Påföljden blir ungdomsvård.

De två andra männen döms för försök till rån och straffet blir skyddstillsyn.

Samtliga döms också att betala skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.