Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi låter inte kritiken skrämma oss” – starta klippet för att se partisekreteraren Rami Hussein (N) svara på tre frågor om Partiet Nyans och deras politik. Foto: SVT

Tre frågor om Partiet Nyans politik

Uppdaterad
Publicerad

Sex procent av väljarna i stadsdelen Andersberg i Halmstad röstade på Partiet Nyans i riksdagsvalet. En del av deras politik har väckt stor uppmärksamhet och skapat diskussion. Här svarar partisekreteraren Rami Hussein på tre frågor om partiets politik – tvångsomhändertagande av barn, förbud mot koranbränning och hårdare straff för islamofobi.

I Halland röstade 2570 väljare (1,16%) på partier som inte kom in i riksdagen. Rösterna fördelar sig på 29 olika småpartier som i valresultatet brukar dölja sig under kategorin ”övriga partier”.

Nyans blev en av de tre största övriga partierna i riksdagsvalet i Halland. Allra mest stöd får de i Halmstad – i stadsdelen Andersberg hela 6 procent av rösterna.

I klippet svarar deras partisekreterare Rami Hussein på tre frågor om partiet Nyans politik.

Fem största övriga partier i Halland

Alternativ för Sverige: 0,25% (548 röster)

Medborgerlig Samling 0,19% (428 röster)

Nyans: 0,18% (405 röster)

MoD: 0,13% (292 röster)

Kristna Värdepartiet: 0,08% (176 röster)

Siffrorna visar andel av riksdagsrösterna i Halland.

Källa: Valmyndigheten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Halland

Mer i ämnet