Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Avångar på västkustbanan ställs in mellan 6-8 oktober. I klippet berättar Peter Gyllander på Hallandstrafiken vad du som ändå behöver resa bör tänka på. Foto: Rebecka Block/SVT

Tre frågor om tågstoppet genom Halland: ”Jobba hemma om möjligt”

Publicerad

Under helgen den 6-8 oktober kommer det inte gå några tåg mellan Halmstad och Göteborg. Nu vädjar Hallandstrafiken om att den som kan undvika resor längs sträckan gör det.

Anledningen till de inställda avgångarna är arbeten dels i anslutning till tunnelbygget i Varberg men också på Göteborgs central.

– Det kommer vara ersättningsbussar vilket begränsar antalet platser och ger längre restider, säger Peter Gyllander, kommunikationschef på Hallandstrafiken.

Det kommer också att vara inställda avgångar på Viskadalsbanan mellan Varberg och Veddige. Även de ersätts med buss.

I klippet svarar Peter Gyllander på tre frågor om vad som gäller inför tågstoppet.

Se resenärer om tågstoppet: ”Reste några dagar tidigare”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Denna gången får det bli buss för Fadia Shahabe som hade planerat att besöka sin dotter. I klippet berättar resenärerna om hur de påverkas av tågstoppet. Foto: Rebecka Block/SVT

Så påverkas tågtrafiken

Öresundstågen: Runt 23 på torsdagen ställs första tågen in. Därefter är all tågtrafik inställd mellan Halmstad – Göteborg till och med söndag 8 oktober.

Västtågen: Västtåg mellan Varberg-Göteborg är inställda 6 oktober på sträckan Varberg-Åsa. Tågen kör dock som vanligt mellan Åsa och Göteborg.

Viskadalsbanan: 6-8 oktober är tågen mellan Varberg-Veddige inställda och ersätts med buss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.