Tre halländska band med i Dansbandskampen: ”Våra chanser är stora”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen drar SVT:s nya program Dansbandskampen igång. Inte mindre än tre halländska dansband är med och tävlar. Jenny Saléns från Torup är ett av dom. Hallandsnytt var med när bandet repade i Parken.

Det är sällan Jenny Saléns repar hemma i Hylte kommun, inte särskilt dom repar alls eftersom spelningarna är många och långa. Lagom till Dansbandskampen vässar man ändå formen och chanserna till framgång tror man är stora.

-Våra chanser är stora, säger Jenny Salén lite halvkaxigt, -Vi levererar härliga låtar som svänger och hoppas det ska tilltala vår publik.

Jenny Saléns har spelat ihop i fem år. Numera kan medlemmarna nästan jobba heltid med artiseriet. Det är bara Jenny som ibland rycker in på ålderdomshemmet i Torup mellan turnerandet. Bandet spelar först och främst i folkparker, men ibland blir det finlandsfärja eller festivaler.

Dansbandet hoppas att programmet ska visa vardagen för dansbanden. Med bussen tar dom sig fram i Sverige och i den samsas både bandmedlemmarna och instrumenten. På flera ställen finns det inte ens dusch. Flera av fansen tror att bandet lever ett glamourliv, vilket är långt i från verkligheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.