I somras avlossades minst sju skott mot två män på Östergård i Halmstad. Nu åtalas tre män för bland annat mordförsök. Foto: SVT/Polisen

Tre män åtalas för mordförsök efter skottlossning

Publicerad

Tre män åtalades under fredagen vid Halmstad tingsrätt för mordförsök och grovt vapenbrott efter skottlossningen vid ett bostadsområde i somras. Enligt åklagaren ska sju skott ha avlossats med syfte att döda två andra personer.

Kvällen tisdagen den 11 juni kom larm om en skottlossning mellan Gustafsfält och Östergård.

Dagen därpå kunde polisen hitta tomhylsor och bekräfta att skottlossningen ägt rum. Ingen person kom till skada vid skottlossningen.

Flera greps

Drygt en månad efter skottlossningen blev flera personer gripna för skottlossningen, men bara tre häktades. Ytterligare tre begärdes häktade i sin frånvaro.

Nu har man väckt åtal mot de tre männen som varit häktade. Åtalen är försök till mord samt grovt vapenbrott, den man som avlossade skotten ska även åtalas för framkallande av fara för annan. Männen är 29, 23 och 18 år gamla.

Hade för avsikt att döda

I åtalet framkommer det att 23-åringen var en av de avlossade skotten mot två andra personer som enligt förhör ska ha suttit på en parkbänk. Skotten ska ha avlossats med avsikt att döda de två männen. Ingen av skotten träffade de två männen.

18-åringen, ska ha varit på plats när vapen överlämnats till skyttarna och tillhandahållit en cykel som transportmedel, till och från brottsplatsen.

29-åringen ska ha följt och transporterat personer i fordon till och från platsen. Mannen ska även ha dirigerat skyttarna till skjutplatsen.

Tre misstänkta för koppling till händelsen är fortfarande på fri fot.

Så här rapporterade SVT från brottsplatsen direkt efter att det hänt:

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen har spärrat av platsen på Gustavsfält efter kvällens misstänkta skottlossning. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer