Foto: TT

Tre tonåringar misshandlade efter fotbollsmatch

Uppdaterad
Publicerad

Efter en fotbollsmatch i Laholm blev det förlorande laget missnöjt. En stund senare blev tre tonårskillar påhoppade och misshandlade av ett större gäng. Händelsen utreds nu av Laholmspolisen som grov misshandel.

Det var någon gång runt 20-tiden på tisdagskvällen som händelsen inträffade. Två lag mötte varandra i fotboll och efter slutsignal var det ena laget missnöjt med resultatet.

En stund senare, på Hällbäcksvägen, ska tre unga killar i det vinnande laget blivit överfallna och misshandlade av ett gäng ungdomar.

Fick uppsöka vård

– Det var mellan 12 och 15 personer i åldern 17 till 23 år. De använde tillhyggen som baseballträ och bälte, säger Sten Danielsson, förundersökningsledare på Polisen i Halland.

Killarna fick uppsöka vård på sjukhuset i Halmstad med skador i ansikte, på bröst, ben, bål, rygg och nacke. Händelsen är rubricerad som grov misshandel.

Ingen gripen

– Det som sker nu är att förhör hålls med målsäganden. Utredningen kommer ta tid med tanke på att det rör sig om många personer, förklarar Sten Danielsson.

I nuläget finns ingen gripen och heller inte några utpekade personer. De som ligger bakom överfallet ska enligt anmälan tillhöra det förlorande fotbollslaget men polisen har inte bekräftat att så är fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.