Tre våldtäkter anmäldes i länet under natten mot lördagen. Foto: Arkiv

Tre våldtäkter anmälda i Halland under natten

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mellan fredagen och lördagen anmäldes en våldtäkt i Kungsbacka, en i Varberg och en i Falkenberg. Brotten har ingen koppling till varandra. En person har frihetsberövats och anhållits för våldtäkten i Kungsbacka. Polisen söker efter misstänkta i Varberg och Falkenberg.

Jourhavande förundersökningsledare Marie Nilvé kan inte säga mycket om ärendena bortsett från att de inte har någon koppling till varandra.

– Nej, de här ärendena befinner sig i ett såpass tidigt skede så jag kan inte säga någonting om var, när eller hur. Vi har ett ärende i Kungsbacka, ett i Falkenberg och ett i Varberg. I Kungsbacka har vi en person som är frihetsberövad och anhållen.

För våldtäkterna i Varberg och Falkenberg har anmälan kommit in och polisen söker nu efter misstänkta.

– För de två ärendena har vi så kallade spaningsärenden där det kommit in en anmälan, vi har en målsägare men det finns ännu inga misstänkta i dessa ärenden.

Ovanligt med så många anmälningar på så kort tid

Marie Nilvé konstaterar att det är förhållandevis ovanligt att tre anmälningar om våldtäkt kommer in inom ett så kort tidsspann.

– Att det kommer in så här många inom en så kort tid på dygnet har jag nog aldrig varit med om, säger hon.

Samtliga anmälningar inkom till polisen mellan klockan 03 och 05 natten mellan fredag och lördag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer