Bolshedens industriväg ligger strax söder om Billdal, på gränsen mellan Kungsbacka och Mölndals kommun. Foto: SVT

Trippelinbrott på industriområde norr om Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Polis larmades under natten till onsdagen till ett industriområde norr om Kungsbacka, på gränsen till Billdal. Väl på plats konstaterades att tre företag haft påhälsning av en inbrottstjuv.

Det var strax efter tretiden som väktare och polis åkte till Bolshedens industriväg efter att ett kameralarm utlösts.

– Den visade hur en person med mörk jacka och huva gick runt mellan kontorsborden inne på företaget. I handen höll personen någon form av tillhygge, som liknar en kofot, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Krossade rutor

Under resans gång mot industrivägen får polisen ett till larm, denna gång från ett närliggande företag.

– När vi kommer fram upptäcker vi att ytterligare ett företag som ligger granne med de andra två haft påhälsning av den här personen. Flera rutor har krossats, säger Christer Fuxborg.

Kan det vara fler än en gärningsperson?

– Vi kan inte utesluta det. Vi ser bara en på filmen, men det kan ju vara någon som väntar utanför, svarar Christer Fuxborg.

Var personen som rört sig inne på företagen tagit vägen är oklart, men det finns uppgifter om att en liten, mörk bil ska ha lämnat platsen.

Övervakningsfilm viktigt spår

Brottsrubriceringen är inbrottsstöld, men vad som faktiskt har tagits har ännu inte fastställts. Ägarna till respektive företag har underrättats och kommer under förmiddagen göra en inventering.

– Ingen har gripits men men vi har en del bra spaningsuppslag. Bland annat övervakningsfilmen och lite intressanta spår på brottsplatsen som kommer undersökas under förmiddagen, säger Christer Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.