Trafikverket om vilka som bär ansvaret för att rapportera eventuella fel. Foto: SVT

Trots dagliga problem – endast ett fel har rapporterats

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det dagligen är problem med bommarna på stationen i Varberg finns det bara en felrapport från hösten 2019, som handlar om att bommarna legat nere.

– Är det inte någon som rapporterar in så får vi inte heller någon indikation på det, säger Stephan Larsson, projektledare på Trafikverket.

Den typ av system som finns i Varberg, finns enligt Trafikverket på två andra platser i landet. Kilafors i Bollnäs kommun och Gärsnäs i Simrishamns kommun.

I Kilafors har man sett liknande problem med bommarna, om de har kunnat lösas ännu är oklart enligt Trafikverket, som för diskussioner centralt och med leverantören Bombardier om att systemet måste förbättras.

Men eftersom att problemen inte rapporteras in till Trafikverket har de svårt att skaffa sig en överskådlig bild av hur stora problemen faktiskt är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.