Se bilderna från målgången i videon. Urban Åkeson är en av arrangörerna till SM i Stand Up Paddle. Foto: Privat

Trots inställd SM-vecka – SM i Stand Up Paddle arrangerades i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Tanken var att SM i SUP skulle avgöras under SM-veckan i Halmstad. Men när den ställdes in valde arrangörerna att genomföra mästerskapet på egen hand. I helgen hölls tävlingarna på Stråvalla strand.

Beslutet att hålla mästerskapet togs i samband med att reserestriktionerna hävdes.

– Det är en så pass liten sport så vi visste att vi skulle kunna klara oss under gränsen på 50 personer, säger Urban Åkeson, som är en av arrangörerna.

Att hålla gränsen på 50 personer klarades dock precis. Totalt var 48 personer anmälda till tävlingarna som pågått under lördagen och söndagen.

– Detta är all time high, förra året var det totalt 20 personer, säger Urban Åkeson.

Sporten växer

Sporten är ännu relativt liten men växer i snabb takt. Under helgen har man tävlat i två olika grenar. En som fokuserade på teknik och den andra i långdistans.

– Vi är skitnöjda med arrangemanget, vi var rädda att det skulle vara för blåsigt på söndagen men alla fixade det, säger Urban Åkeson efter söndagens tävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.