Foto: Claudio Bresciani, TT

Trygghetslarm – åter i funktion

Publicerad

På grund av driftstörningarna hos Tele2 och Comviq kom under dagen inte signalerna från trygghetslarmen i Varberg och Falkenberg fram. Cirka 2700 personer i de båda kommunerna berödes.

Under dagen har det varit störningar hos Tele2 och Comviq. Detta gjorde att trygghetslarmen i Varberg och Falkenberg inte fungerade. Så här beskrev Åsa Eriksson, som är kommunikatör på Räddningstjänsten Väst situationen i förmiddags.

– Situationen är allvarlig. Detta ska inte hända, säger Åsa Eriksson, kommunikatör på Räddningstjänsten Väst.

Under morgonen gick bara en handfull larm fram. Räddningstjänsten rekommenderade därför anhöriga till personer som har trygghetslarm att slå en signal eller besöka dem för att kolla att situationen är okej.

Det var utanför kontroll

Från och med klockan elva på torsdagen fanns även brandmän på gamla skolan i Karl Gustav i Varbergs kommun.

– Funkar det inte att ringa får man helt enkelt gå, springa, köra eller cykla dit, säger Åsa Eriksson.

Har ni varit med om det här förut?

– Nej, inte i den här omfattningen. Vi har ingen aning om när det går tillbaka till normalläge eftersom det ligger utanför vår kontroll. Vi följer läget hela tiden, svarar Åsa Eriksson.

Problemet ska nu vara åtgärdat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer