Efter husrannsakan hittades flera fynd av narkotikapreparat. Foto: Tullverket

Tullverket gillrade fälla – man misstänkt för grov narkotikasmuggling

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig man från Varberg är misstänkt för grov narkotikasmuggling, efter att ha beställt narkotika till andra personers adresser.

I januari i år stoppades en försändelse för tullkontroll på Postnord, Arlanda. Försändelsen kom från Nederländerna och var adresserad till en privat person i Åskloster. Paketet analyserades av tullen – och visade sig innehålla 50g heroin.

För att få fast förövaren gillrade Tullverket en fälla. De bytte ut heroinet mot en ofarlig substans och levererade paketet. Sedan var det bara att vänta. Mannen som nu är misstänkt kom ensam till adressen, som inte var hans egna, och tog hem paketet till sin lägenhet i Varberg.

Hade fler beställningar

I förhör uppger mannen att syftet var att sälja heroinet och att han även beställt andra preparat. Efter husrannsakan beslagtogs flertalet olika preparat. Från mannens telefon hittades bilder på brevlådor och flera sökningar på aktuella försändelser.

Även i hans dator fann man fynd, bland annat bitcoin-plånbok för köp och sälj och flera meddelanden om olika beställningar av narkotikaklassade preparat. 

Mannen sitter nu häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.