Två bilar brann i Falkenberg under fredagskvällen

Uppdaterad
Publicerad

Sent under fredagskvällen började två bilar brinna inne på en parkering i Falkenberg.

På Ormvråksvägen i Falkenberg började två bilar brinna inne på en parkering. Branden innebar inget större räddningspådrag och räddningstjänst kunde lämna platsen efter en kort stund.

Ingen ska ha kommit till skada av branden.

– Vi har flera vittnen oberoende av varandra som berättar att de sett två personer. En säger att de sett personer bära på någon form av dunk, därefter började det brinna. Det var 10- 15 meter till närmsta byggnad så det var ingen större spridningrisk. Sen har vi uppgifter om att någon sett två personer cykla från platsen, men det är bara uppgifter i nuläget, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Hur ser utredningsläget ut?

– Det ser ganska bra ut. Jag kan inte avslöja vad vi har i nuläget, men det har kommit in ytterligare en uppgift under resans gång. Jag kan inte avslöja så mycket mer än det, men vi har ett bra utredningsläge där.

Ger eloge till tipsare

Enligt Christer Fuxborg är en av de mest avgörande faktorerna i att de kan lösa liknande brott att folk hör av sig med tips.

– Folk engagerar sig och hör av sig. Annars hade vi kanske inte varit i närheten av att hitta de som begått det här brottet. En eloge till de som hör av sig. De har hållit sig på avstånd och gjort iaktagelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.