Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här berättar Gunnar Johansson, som bor nära explosionsplatsen, vad han hörde och såg inatt. Foto: SVT

Två explosioner i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Två explosioner inträffade i bostadsområdet Vallås i Halmstad under natten till måndagen. Gunnar Johansson vaknade av smällarna som kom med en minuts mellanrum.

– Man blir rädd och frustrerad, säger han i intervju med SVT.

Larmen inkom vid 01-tiden och när polispatrullen kom till platsen hade någon form av detonation inträffat vid entrédörrarna till två trappuppgångar. Boende i närheten hade vaknat av två explosioner.

Enligt polisen ska explosionerna ha inträffat med någon minuts mellanrum på två platser inte så långt från varandra.

– Det är två entrédörrar som förstörts av vad polis och räddningstjänst menar är två mindre hemmagjorda bomber som exploderat, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Under natten har Nationella bombskyddet från polisen varit på plats för att undersöka området. Ingen person kom till skada och polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

Första explosionen inträffade kl 00.59, enligt polisen som nu utreder händelserna på Vallås som allmänfarlig ödeläggelse. Foto: Linus Kamstedt Lindholm

Boende vaknade av explosioner

Under natten vaknade boende i närheten av explosionerna. Gunnar Johansson som bor i området vaknade av första explosionen och gick till fönstret för att titta.

– När jag tittade ut så small det igen, en hög explosion då också, säger han till SVT Nyheter Hallands reporter under måndagsmorgonen.

Se polisens gruppchef för grova brott i Halland, Johanna Åström, berätta om vad som nu händer i utredningen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Johanna Åström, gruppchef för grova brott i Halland, om hur polisen nu jobbar vidare med ärendet. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.