Stadsbondgården i Halmstad Foto: SVT (arkivbild)

Två kvinnor döms för olaga intrång på stadsbondgården

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor döms nu för att ha trängt sig in i stallet och i en djurtransport på stadsbondgården i Halmstad. Båda kvinnorna har medgett att de var på platsen men bestritt ansvar för brott.

Händelsen utspelade sig den 27 oktober förra året. Under morgonen var personalen i färd med att föra två tjurkalvar, som skulle slaktas, till en djurttransport. Vid tidpunkten anlände två kvinnor till platsen. De två kvinnorna försökte uppmana personalen att inte föra kalvarna till slakt. Kvinnorna har i förhör sagt att djuren på gården betyder mycket för dem och att det ville att kalvarna skulle flyttas till en annan gård så att de inte behövde slaktas.

LÄS MER: Två kvinnor åtalas för olaga intrång

Ombads att lämna

Personalen har uppgett att kvinnorna skrek mycket vilket gjorde att både de och djuren blev stressade. Personal har också sagt att kvinnorna ombads att lämna vid flera tillfällen, men trots det höll sig kvar. Personalen ska därför ha fört ut kvinnorna.

LÄS MER: Barnfamilj misshandlade djur på Änglagården

Tingsrättens konstaterar att alla personer har lämnat i allt väsentligt samstämmiga uppgifter om händelseförloppet. Enligt domstolen är det klarlagt att kvinnorna trängt sig in i släpet och i stallet och stannat kvar där i åtminstone fem minuter, trots upprepade uppmaningar att lämna platsen.

Kvinnorna döms nu för olaga intrång till 1.500 kronor i böter vardera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.