Basebollträet som användes vid misshandeln. Foto: Polisen

Två män dömda för misshandel med basebollträ

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 25-årsåldern misshandlade en 17-årig pojke med bland annat ett basebollträ. Nu döms de båda männen vid Varbergs tingsrätt.

Två män, 26 och 28 år gamla, döms till skyddstillsyn vid Varbergs tingsrätt efter att ha misshandlat en då 17-årig pojke i samband med ett bråk. Misshandeln ägde rum på tågstationen i Kungsbacka i augusti förra året.

Enligt domen startade bråket med att 28-åringen frågade 17-åringen om eld till sin cigarett, vilket utvecklades till en otrevlig diskussion. 28-åringen lämnade platsen men kom snabbt tillbaka med sin 26-åriga vän – och ett basebollträ.

Misshandlad med sten och basebollträ

En av männen knuffade 17-åringen med tillhygget och fick en knuff tillbaka, och då startade vad vittnena kallar för ett gängbråk. De båda männen slog 17-åringen flera gånger över kroppen med basebollträet och även en gång i huvudet med en sten.

Under tumultet ramlade 17-åringen och 26-åringen ner på tågspåret. 28-åringen hoppade efter ner på tågspåret då 17-åringen satte sig på 26-åringen. Bråket avslutades när tåget kom och männen flydde från platsen. Den 17-åriga pojken fick blåmärken och skrapsår till följd av misshandeln.

Nu döms de båda männen till skyddstillsyn med samhällstjänst på 140 timmar var och de ska även betala 11.200 kronor i skadestånd till 17-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.