Två personer skadades allvarligt i samband med en knivskärning på en pizzeria i Frillesås under fredagskvällen. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Två män häktas för mordförsök på pizzeria

Uppdaterad
Publicerad

De två män som misstänks ha legat bakom knivskärningarna på en pizzeria i Frillesås i fredags har nu häktats vid Varbergs tingsrätt, på sannolika skäl misstänkta för försök till mord.

Det hölls två häktningsförhandlingar vid Varbergs tingsrätt på tisdagen. Under förmiddagen häktades den första av de misstänkta, en 19-årig man, och vid 14-tiden häktades den andra, en 21-årig man.

19-åringen misstänks för försök till mord och grovt olaga hot, och 21-åringen häktas för försök till mord och hot mot tjänsteman.

Tre personer knivskars

Det var vid 20-tiden på fredagskvällen som polisen fick larm om ett bråk på en pizzeria i Frillesås. Väl på plats hittades tre knivskurna personer, varav två fördes till sjukhus med allvarliga skador. Vid lunchtid på lördagen kunde de lämna sjukhuset i Varberg.

Polisen kunde gripa de två männen i anslutning till brottsplatsen och de har suttit anhållna sedan i lördags. Enligt häktningsprotokollet förnekar de två männen brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.