Två män greps för grov stöld – spårades upp med hund

Uppdaterad
Publicerad

Klockor, smycken och en högre summa kontanter hittades i samband med att två män försökte fly från en poliskontroll, natten till torsdagen.

Det hela utspelade sig när polisen var ute på en rutinpatrullering på gamla E6, i Getinge, där de bestämde sig för att göra en kontroll på en personbil. Föraren i personbilen, valde dock att fortsätta köra, trots polisens stoppsignal, men kom inte långt.

– Det blev en kortare förföljelse av bilen, då personbilen körde in i en chikan och var tvungen att stanna, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen.

De båda männen satte fart från platsen. Polisen lyckas dock snabbt komma ikapp och säkra en av männen, men den andre lyckades fly in i området. Det dröjde däremot inte länge innan hundpatrullen lyckades att nosa sig till den andre mannen.

I samband med spårningen hittades kontanter, smycken och klockor.

– Exakt hur mycket godset är värt är jag inte säker på men det ska röra sig om en hög summa kontanter. I nuläget finns ingen målsägande, säger Anna Göransson.

En man i 25-årsåldern och 30-årsåldern är nu gripna misstänkta för grov stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.