Bevisningen består bland annat av filmer som de åtalade själva har spelat in vid händelsen. Foto: SVT

Två män misstänkta för våldtäkt på hotell

Uppdaterad
Publicerad

Enligt åklagaren har två män i 20-årsåldern i samförstånd våldtagit en kvinna på ett hotell i centrala Halmstad. Bevisningen består bland annat av filmer som de åtalade själva har spelat in vid händelsen.

Kammaråklagare Henrik Kindlund valde i dag att åtala de båda männen. Förutom att tvinga till sig samlag och andra sexuella handlingar, ska männen våldfört sig på kvinnan genom att bita henne i ansiktet, på bröst och rumpa. Även slag ska ha förekommit.

Särskilt utsatt situation

Åklagaren menar att kvinnan befunnit sig i en särskilt utsatt situation och att hennes ”motståndskraft brutits ner eftersom hon utsatts för misshandel”. Kvinnan ska ha fått skador i form av blåmärken och hudavskrapningar – bland annat i ansiktet, på halsen, armarna och brösten.

Grovt brott

Åklagare menar att brottet bör bedömas som grovt eftersom fler än en person förgrep sig på kvinnan. Männen har enligt honom visat ”särskild hänsynslöshet och råhet”. Enligt åklagaren handlar det om en grov våldtäkt.

Båda männen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.