Foto: SVT

Två män våldtog kvinna – döms till fem års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Två män, 50 respektive 45 år döms för grov våldtäkt på en kvinna. Enligt domen har männen förmått kvinnan att komma till en lägenhet, där har hon bjudits på droger och alkohol innan de utfört sexuella handlingar på henne. Halmstad tingsrätt dömer männen till fem års fängelse vardera.

Händelsen inträffade i mitten av augusti förra året i Halmstad kommun. Enligt domen har männen tillsammans och i enighet eller tillsammans i diskussioner våldtagit kvinnan. Enligt åtalet bör brottet bedömas som grovt eftersom två personer samtidigt, eller efter varandra förgripit sig på kvinnan. Tingsrätten går på åklagarens linje och dömer männen för grov våldtäkt till fem års fängelse vardera.

Enligt domen anser tingsrätten att kvinna är mycket trovärdig, men kan samtidigt konstatera att hon helt saknar minnesbilder gällande de avgörande gärningsmomenten.

De båda männen förnekar att de våldtagit kvinna. Männen ska betala skadestånd till kvinna på sammanlagt 342 000 kronor.

Döms för flera brott

En av männen döms också för kränkande fotografering av kvinnan och den andra för vapenbrott samt narkotikabrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer