Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klippet visar bilder från fastighetsentrén där en explosion inträffade under tisdagskvällen. Foto: Christian Nilsson/Blåljus Falkenberg

Ytterligare en gripen efter sprängning i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen greps två män i 25-årsåldern och anhölls efter de sprängningar som inträffat i Falkenberg den gångna veckan. Männen är skäligen misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. På söndagkvällen greps en tredje person misstänkt för grovt vapenbrott.

– Vi har satsat på utredningsbiten. Vi har knackat dörr och haft mycket personal ute på fält. Vi har bett allmänheten om tips. Allt sammanslaget gjorde att vi gjorde en hämtning av en tredje person som misstänkts för grovt vapenbrott, säger Ulrika Strömquist, polischef för lokalområdet.

Efter de tre explosioner, som inträffat på olika håll i centrala Falkenberg under veckan, satte polisen in extra mycket resurser.

Explosioner i Falkenberg

– Vi tittar på om de har kopplingar till de tidigare explosionerna, säger Ulrika Strömquist.

Togs i beslag

Det var på lördagskvällen som två män greps. Föremål ska även ha tagits i beslag, men vad det rör sig om vill polisen inte gå in på.

– Motiv kan jag inte heller gå in på eftersom utredning pågår, säger Ulrika Strömquist.

Hur de anhållna männen ställer sig till anklagelserna är oklart eftersom förhör pågår.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosioner i Falkenberg

Mer i ämnet