Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr berätta mer om händelsen i klippet ovan. Foto: Linus Kamstedt Lindholm

En person död efter knivskärning i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

En person har avlidit efter ett bråk i centrala Halmstad. Det var vid 04.30-tiden på måndagsmorgonen som polisen larmades till platsen. Två personer fördes då till sjukhus med ambulans efter att de enligt uppgifter blivit knivskurna. Flera personer har nu anhållits.

– Vi har haft ett omfattande utredningsarbete på plats och nu leds utredningen av åklagare, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Vid klockan 13 bekräftade polisen att en av personerna som fördes till sjukhuset avlidit till följd av sina skador. Anhöriga är underrättade. 

Enligt polisen finns det ingen status gällande skadeläget för den andra personen som förts till sjukhus.

Tre personer anhållna

Under måndagsförmiddagen har flera personer, varav en under 18 år, anhållits skäligen misstänkta. Två personer misstänks för mord samt försök till mord. En tredje person misstänkts för medhjälp till mord och försök till mord.

Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden.

– I detta fall bedömer jag att det inte finns så mycket bevisning för misstankegraden sannolika skäl. Man får värdera den bevisning som finns. Det är väldigt tidigt i utredningen, säger Ginger Johansson, åklagare och förundersökningsledare i ärendet.

Vad som varit orsak till bråket i centrala Halmstad är polisen förtegen om, men förhör med misstänkta samt vittnen har hållits.

Stort område spärrades av

Under måndagsmorgonen- och förmiddagen har ett stort område i centrala Halmstad hållits avspärrat. Polisens tekniker har varit på plats för undersökning, men polisen är förtegen om huruvida fynd har gjorts.

Avspärrningen är nu hävd. Om polisen söker efter fler misstänkta är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.