Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En soptunna specifikt för e-cigaretter var en av företagsidéerna. I klippet får du följa med till mässan och ta del detta och lite till. Foto: Anton Johansson/SVT

Affärsidén: Soptunna för e-cigaretter fångar batterierna

Uppdaterad
Publicerad

Det handlar om den kanske viktigaste dagen för unga företagare i hela Halland. UF-mässan. Under torsdagen fylldes Halmstad arena med innovationer och affärsidéer från länets alla hörn.

Totalt handlade det om 666 elever som medverkade på mässan och de presenterade affärsidéer med ett brett spektra. Allt från bakning till återanvändning av bomullstyger och soptunnor för e-cigaretter.

– Användningen av e-cigaretter växer och då tänkte vi att vi behövde hitta en lösning, säger Dejan Tendzeric en av grundarna till UF E-bin som erbjuder soptunnor för just e-cigaretter. Och det finns en särskild anledning till det, som du hör mer om i klippet.

I klippet får du följa med till UF-mässan på Halmstad arena och se idéerna från några av Hallands yngsta företag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.