Varbergs tingsrätt. Foto: SVT/Kristian Åkergren

Ungdomar busknackade upprepade gånger – misshandlades

Publicerad

Tre killar i yngre tonåren busknackade upprepade gånger på en bostad i Varberg, tillslut fick mannen som bodde i huset nog och cyklade ifatt killarna. Nu döms mannen för att ha slagit den ena killen i bakhuvudet och den andra i ansiktet.

Det var i juli som händelsen utspelade sig. Tre killar bestämde sig för att busknacka på ett hus som de slumpvis valde ut. Mannen, som är i 60-årsåldern, öppnade dörren efter att ha hört knackningarna men ingen var där. Killarna upprepade beteendet flera gånger och ställde sig även och dansade utanför huset. Till slut fick mannen nog och killarna uppger i förhör att han kom ut med ett basebollträ.

Killarna cyklade då därifrån och mannen kom efter. När han var ikapp killarna slog han en av dem i bakhuvudet med handen. En annan fick ett knytnävsslag i ansiktet.

Mannen döms nu till samhällstjänst samt får betala skadestånd till killarna han utdelat slag mot. Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.