Gent Hajredinaj gillar att sjunga. I klippet ovan sjunger han en bit av låten han deltog med i Funkismellon förra året. Foto: SVT

Uppskattad satsning på kreativ daglig verksamhet i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

På Nollterfem i Halmstad erbjuds sedan snart två år tillbaka kreativ daglig verksamhet för personer som omfattas av lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade, LSS. Deltagarna får ägna sig åt allt från musik och dans till teater och måleri.

Den fasta gruppen består av åtta personer som träffas flera dagar i veckan på Nollltrefem i Halmstad. Där har de bland annat tillgång till musikinstrument, replokaler, en konstsal, en stor scen, och en fotostudion.

Satsningen på den kreativa dagliga verksamheten är den första i sitt slag i Halmstad  och bottnar i att ge deltagarna verktyg för att uttorska olika estetiska uttrycksformer.

Rasmus Högstedt berättar att han vuxit på flera plan sedan han började på den kreativa dagliga verksamheten

– Jag har fått höra av nära och kära att jag blivit något av en annan person jämfört med för två år sedan, säger Rasmus Högstedt.

I klippet ovan berättar Rasmus Högstedt och Gent Hajredinaj mer om vad de tycker om verksamheten.

Daglig verksamhet

Visa

Om man omfattas av lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade, LSS, har man rätt till daglig verksamhet. Syftet med daglig verksamhet är att erbjuda deltagarna en meningsfull och stimulerande sysselsättning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer