Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Utbildningschefen i Laholm Richard Mortenlind menar att intentionen inte var att lägga ord i munnen på anställda och beklagar hur kommunikationen formulerats. Foto: SVT

Utbildningschefen om svarsförslagen: ”Olyckligt formulerat”

Uppdaterad
Publicerad

Laholms kommun säger att kommunikationen skickats ut efter önskemål från personalen själva, som ville ha något att luta sig mot i kontakt med vårdnadshavare. Men sättet det formulerades på blev olyckligt.

SVT har sökt rektorn som ansvarade för utskicket av svarsunderlaget. Denne hänvisar dock alla frågor till chefen för utbildningsförvaltningen Richard Mortenlind som medger att formuleringarna är olyckliga i sammanhanget.

– Vi beklagar att det har uppfattats på det här sättet, det har verkligen inte varit avsikten, säger Richard Mortenlind, chef för Utbildningsförvaltningen i Laholms kommun.

Nedläggningshotade skolor i Laholm

I klippet svarar han på kritiken från Jon Ralph som menar att det är ett sätt att störa lärares yttrandefrihet.

Föräldern Jon Ralphs kritik – ”Försöker få lärare att tycka saker”:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Som kommunalt anställd lärare har man en väldigt stor grad yttrandefrihet”. Jon Ralph är inte helt tillfreds med hur lärare har uppmanats kommunicera kring förslaget om skolnedläggningar i Laholm. Foto: Anton Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nedläggningshotade skolor i Laholm

Mer i ämnet