Närmare 700 kor var tvungna att evakueras under det intensiva räddningsarbetet när delar av Mostorps gård brann. Foto: Casper Sewerin

Utredning om mordbrand på Mostorps gård läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Vad som ligger bakom branden på Mostorps gård där 29 tjurar dog förblir okänt. Polisen väljer nu att lägga ner utredningen.

Det var 24 maj som en del av Mostorps gård mellan Falkenberg och Halmstad brann ner till grunden. Polisen har sen dess utrett ärendet som mordbrand. Men nu läggs ärendet ner, vilket Hallandsposten var först med att rapportera.

– Inget talar för att den ska vara anlagd. Inga obehöriga har befunnit sig på plats i anslutning till att den startat. Kriminaltekniker har varit på plats och de kan inte uttala sig om var eller hur branden uppkommit, säger Johanna Åström, chef vid polisens rotel för grova brott, till SVT Nyheter Halland.

Ingen bevisning, som exempelvis brandfarlig vätska, har hittats vid den sönderbrända gården.

I klippet ser du ett reportage från när branden inträffade.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linda var den som ringde brandkåren, i klippet ovan berättar hon mer om händelsen. Foto: Casper Sewerin/ SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.