SVT Nyheter Hallands reporter Fredrik Magnusson leder den direktsända debatten den 20 april klockan 12. SVT:s Alice Loth tar emot era frågor i en chatt. Det går bra att ställa frågor redan nu längre ner i artikeln. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Val 2018: Debatt om och med unga och jobbsituationen

Publicerad

På fredag klockan tolv sänder SVT Nyheter Halland en livesänd debatt om jobb för dagens unga – i dag och i framtiden. På plats finns förstagångsväljare och politiker.

Följ debatten på webben eller i vår app. Du kan själv vara med genom att delta i vår chatt. Tyck till eller ställ dina frågor redan nu.

SVT rapporterade · Val 2018: Debatt om och med unga och jobbsituationen

12.46
På fredag klockan tolv sänder SVT Nyheter Halland en livesänd debatt om jobb för dagens unga – i dag och i framtiden. På plats finns förstagångsväljare och politiker. Ställ dina frågor här!
12.55
Vi kommer också att låta flera kända politiker från olika partier svara på frågor. Ali Esbati som är arbetsmarknadspolitisk talesperson för Vänsterpartiet trycker bland annat på vikten av gymnasieutbildningar och Centerpartiets Mari-Louise Wernersson uppmanar unga till att nätverka och söka kontakt med den arbetsplats man vill arbeta på. Kanske bara åka dit och ta en kaffe.
10.08
Det är förjäkligt verkligen att så många som verkligen vill arbeta inte får den chansen i samhället. Och allt på grund av att arbetsgivarna kräver fem års utbildning för diverse enkla struntjobb. Blir tokig.
10.08
Hej! Min dotter fick praktik via kommunen och senare även jobb där, Man måste börja någonstans och sedan låta det ena leda till det andra. Många unga tror att man får ett toppjobb direkt. Tyvärr är det så.
10.22
Saken är den att inga företag vill anställa utan referenser. Och hur ska man ha det på sitt första jobb. Jag tycker att ni politiker gör det enkelt för er med era svar "gå dit och ta en kaffe"
11.13
Snart är vi redo att dra igång den här debatten!
 
11.14
Andreas Lindgren går på Aspiro idrottsgymnasium och ska rösta för första gången i höst.
 
11.21
Öykü Özdemir är också en av de ungdomar som deltar i debatten. Hon går på Sannarpsgymnasiet.
 
11.24
Jihad Radjab Adel går på Sannarpsgymnasiet och är även han deltagare i debatten.
 
11.26
Emelie Skoog är den fjärde gymnasieungdomen i vår panel. Om en halvtimme ska de få ställa sina frågor till politikerna.
 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 - Jobb

Mer i ämnet