Vallås kommer som det ser ut nu inte att klassas som ett av polisens utsatta områden, berättar kommunpolisen Kristian Nilsson. Foto: SVT

Vallås kan slippa stämpeln utsatt område

Publicerad

Tidigare i veckan cirkulerade uppgifter om att västra Vallås skulle klassas som utsatt område, nu kommer istället indikationer på att så inte blir fallet.

På måndagen rapporterade P4 Halland att västra Vallås i Halmstad skulle bli ett av polisen så kallade utsatt område, men på tisdagen kom signaler om att så inte blir fallet, vilket Hallandsposten var först att berätta.

– Som det ser ut kommer Vallås inte klassas som utsatt område men arbetet från NOA (polisens nationella operativa avdelning) är inte klart. Men vi tror och hoppas att det är ditåt det blåser, säger Kristian Nilsson, kommunpolis i lokalpolisområde Halmstad.

Positivt arbete

Han är glad över indikationerna men sticker inte under stol med att det finns problem i området.

– Problemen finns men vi gör ett förstärkt arbete och samarbetar jättebra med kommun, bostadsbolag och boende. Kan vi då få besked att det inte är ett utsatt område är det det bästa.

Slutbesked dröjer

För bara ryktet kan få genomslag och skapa en negativ spiral, men Nilsson menar att man är på rätt väg i området.

– Vi har ett pågående arbete som vi tycker fungerar och det fortsätter oavsett vad vi får för besked från NOA.

När det beskedet kommer är ännu oklart och samordnaren för brottsförebyggande arbete inompolisregion Väst, Ann Rönnäng, säger till Hallandposten att hon i nuläget vare sig kan bekräfta eller dementera uppgifterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.